BRF Lövdungens fastighetsbestånd:

42 lägenheter varav 2 hyresrätter.
Föreningen köpte fastigheten 2003.
Byggår 1954

Revisionsberättelse BRF Lövdungen 2017

STADGAR 2018 FÖR BRF LÖVDUNGEN

Protokoll från BRF Lövdungen årsstämman 2018-06-27

Genomförda renoveringar:

• 2001 Renoverades tak, fasad och balkonger. Helt ny tvättstuga i 10an byggdes.
  • 2003 Spolades stammarna
  • 2004 Renoverade tvättstugan i 8an. Nya radiatortermostater till samtliga element i båda husen. 4 st p-platser med el anlades. Samtliga stamventiler för vatten och värme byttes ut till kulventiler i båda husen.
  • 2005 Tak till piskbalkongerna sattes upp
  • 2007 Spolades stammarna och en ny värmeväxlare inhandlades
  • 2009 Delvis nya maskiner i tvättstugan på Backvägen 8.
  • 2010 Gjordes en renovering av ventilationen genom att fläktar på taket installerades samt även åtgärder inne i lägenheterna. Dessutom renoverades rökgångarna till de öppna spisarna. Avslutningsvis så byttes hissar.
  • 2010/2011 Målades och tätades fönstren.
  • 2011 Spolades stammarna och en köksstam på Backvägen 8 relinades. Installation av Bauer Water vattenbehållare för längre livslängd på rörsystemet.
  • 2013 Stamrenovering i båda fastigheterna. Ny torktumlare i 8:an. Vi har också installerat ett system för rening av vattnet i cirkulationssystemet.
  • 2014 Luckorna till sopnedkasten i trapphusen i båda husen togs bort. Trapphusen och hissdörrar målades i båda husen.
  • 2016 Nya tvättmaskiner i 10an
  • 2018 Återvinningsstation för källsortering installerades.

Ansökan om medlemskap skickas till:

BRF Lövdungen
Backvägen 10
16955 Solna

Våra parkeringsplatser och garage:

Brf Lövdungen har 10 garageplatser och 4 parkeringsplatser. Det finns en kö med väntelista. Beräknad kötid är ca 10 år. Kontakta köansvarige i styrelsen för att ställa sig i kön.

Våra faciliteter som är inkluderade i avgiften:

• Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och en mangel i båda husen.
  • Cykelrum och barnvagnsrum i båda hus.
  • Gemensamt hobbyrum finns i 8:an.
  • Snöslunga samt gräsklippare och diverse trädgårdsredskap finns att tillgå.
  • Ett grundutbud av kanaler via kabel-TV samt bredband via Comhem ingår i avgiften.
  • Uppvärmningsform är fjärrvärme.
  • Vatten i lägenheterna ingår i avgiften.
  • El-avtal skaffar medlemmarna själva.

Övrig viktig information:

En överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen.

All väsentlig renovering som omfattar ingrepp på fastighetens/lägenhetens ursprungliga planritning så som riv/flytt av väggar, avlopp, och ventilation ska alltid meddelas styrelsen samt kommunen i de fall en bygganmälan erfordras. se Solna stad – Blanketter (Bygglov)

Fastigheternas ventilation sker via självdrag. Vi genomför OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) var 6e år och alltid i samband med ombyggnad. Köksfläktar med fläktmotor som ansluts till ventilationen är ej tillåtna. Det är ej heller tillåtet att täppa för eller väsentligt gör om ventilationens in- och utflöden. Det kommer att påverka husens ventilation och flöden och de boende.

Köparen av lägenheten ska folkbokföras på adressen på Backvägen.

Lägenhetsinnehavaren tecknar själv hemförsäkring och Föreningen står för bostadsrättsförsäkringen.

Juridisk person accepteras inte som medlem. Namn på juridiska personer t ex AB, HB eller föreningar accepteras inte heller på dörrar eller porttavlor.